Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Ik ben Malala – Malala Yousafzai

Winnaar Nobelpijs voor de Vrede 2014 - het verhaal van het meisje dat opkwam voor onderwijs en door de Taliban werd neergeschoten.
 
Leeftijd: Va. 15 jaar
Thema: Rechten van het Kind, Rechten van de Mens, Nobelprijswinnaar,
 
Samenvatting
Malala Yousafzai, het dan vijftienjarige meisje dat op 9 oktober 2012 van zeer dichtbij in het gezicht wordt geschoten door een talibanstrijder, vertelt haar ontroerende en inspirerende verhaal. Malala is het slachtoffer van een gruwelijke aanslag op haar leven; enkel en alleen omdat zij als meisje in het conservatieve Pakistan dagelijks naar school gaat. Ze overleeft deze aanslag ternauwernood en haar schokkende verhaal gaat de hele wereld over. De wereldgemeenschap leeft met haar mee en Malala wordt omarmd als het symbool van vreedzaam protest en de strijd voor onderwijs voor iedereen.

“In Ik ben Malala” vertelt Malala in haar eigen woorden hoe zij opgroeide in Pakistan, hoe haar vader ondanks de druk van de fundamentalistische krachten in Pakistan volhardt in zijn streven zijn dochter door middel van onderwijs de kans te bieden op een betere toekomst en wat voor gruwelijke wending haar leven kreeg die middag van 9 oktober 2012.
 
Leessetting
Dit boek zou niet misstaan op de boekenlijst van middelbare scholen. Net als Anne Frank laat dit boek het leven van een meisje zien onder moeilijke omstandigheden. Wat er ook gebeurde, Malama zette en zet door. Ook zou dit boek Nederlandse jongeren kunnen inspireren over het feit hoe belangrijk het is om naar school te gaan. Tevens is het begrip voor vluchtelingen door het lezen van dit boek groter, zo ook voor de jeugd.

Het boek leest makkelijk en laat duidelijk het leven zien hoe dit in Pakistan is en hoe wij westerlingen verschillen van deze oude beschaving. Het boek is een aanrader en brengt begrip.
 
Enkele recenties van lezers via Bol
-          Een boek vol motivatie en inspiratie om verder te gaan ondanks zware ellende.
-          Het is hartverwarmend om te lezen hoe veel passie en liefde dit meisje heeft voor haar medemens, het onderwijs en haar geloof. Het heeft me ontroerd en geïnspireerd tegelijk.
-          Zeer indrukwekkend boek over een bijzonder dapper meisje! Dit boek zou iedereen moeten lezen en ook zouden wij allemaal op zijn minst een beetje op haar moeten willen lijken. LEZEN DUS!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten