Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De hondeneters – Marita de Sterck

Leeftijd: Va. 15 jaar
Thema: Eerste Wereldoorlog
 
Samenvatting
Eind 1917, in volle oorlogstijd, loopt Victor weg van huis om zijn herdershond te zoeken. Uit zijn vaders bureau steelt hij een mes, geld en een pak brieven van zijn broer, die aan het front zit. Op de armenmarkt hoort Victor dat in deze hongerwinter elke hond gevaar loopt. Hij kan niet anders dan het pad van de hondenvangers volgen, langs verraderlijke rivieren en hongerige moerassen.
In de ruige, verarmde Rupelstreek ontmoet Victor het schoonste meisje van de wereld, brutale straatmadelieven, de vrouw met de baard, en de hondenslachter van Boom.

Een spijkerharde roman over de Eerste Wereldoorlog en de grenzen van de menselijkheid.
 
Leessetting
Dit boek is een harde confrontatie met de gebeurtenissen van de Eerste Wereldoorlog.  Erg beeldend en realistisch geschreven waardoor je zelf echt midden in het verhaal zit.
Ook zeker een boek dat voor volwassenen nog de moeite waard is.
 
Bij dit boek hoort ook lesmateriaal dat u kunt vinden op http://www.wpg.be/dehondenetersdossier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten