Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Gigantosaurus - Jonny Duddle

leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: dinosaurus, gevaar
Samenvatting
Kinders, pas op voor de gigantosaurus.
Hij heeft altijd honger, hij heeft altijd trek.
Blijf uit de buurt van zijn vlijmscherpe klauwen.
Blijf uit de buurt van zijn bijtgrage bek.

Als vier dinokinderen samen gaan spelen belooft een van hen de wacht te houden en de andere te waarschuwen mocht de gigantosaurus komen. Hij maakt er echter een spelletje van en roept iedere keer terwijl er niks aan de hand is. Net als de anderen hem niet meer geloven komt de gigantosaurus écht hun kant op...

Leessetting
Een leuk en grappig prentenboek, speciaal voor stoere jongens en meisjes
Maar ook een prentenboek met een leerzame boodschap. Lees het voor, thuis of in de klas en praat daarna eens over wat er nu precies gebeurde. Laat de kinderen het ontdekken en uitleggen.
Bekroning
Jonny Duddle won een Leespluim en de Waterstone's Children's Book Prize voor Piraten in de straat. Ook zijn debuut Het piratenmaal was internationaal een groot succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten