Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De prins op het witte paard – Dorl Verroen

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: koning, trouwen

Samenvatting
De prins had bijna alles wat andere mensen niet hebben: een fiets met vierenzestig versnellingen, twaalf motoren, vijf sportauto's en zeven racewagens. Hij had acht renpaarden en een mooi sneeuwwit paard. Dat was zijn lievelingspaard. Hij had geen broertjes of zusjes, maar wel een lieve vader en moeder. Hij leidde een gelukkig leven, tot zijn vader zei: 'Jongen, ik ben oud. Het zal niet lang meer duren of jij moet de kroon van mij overnemen. Maar voor het zo ver is, moet je trouwen.'
De prins wilde zijn fijne leventje helemaal niet opgeven om koning te worden en het land te moeten regeren. Maar toen zijn vader hem erop wees dat
 de wereld vol prinsessen is, die allemaal willen trouwen, vond de prins het een schitterend avontuur. Zo vertrok de prins, en de een na de andere prinses viel voor hem. Maar zodra de prinsessen hem wat beter leerden kennen, was hun verliefdheid snel voorbij. De prins vond het niet erg, hij wist wel dat alle prinsessen toch wachtten op de prins op het witte paard. Maar na de zoveelste afwijzing begon de prins te twijfelen. Wat nou als niemand, geen enkele prinses, hem wilde hebben?

Leessetting
Een leuk verhaal over een prins die alles heeft, alles behalve een lieve prinses. Maar zo makkelijk is het nog niet om de juiste prinses te vinden die ook nog eens verliefd is op de prins.

Bekroning

Prentenboek van kinderboekenweek 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten