Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Kikker en het vogeltje – Max Velthuijs

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: Kikker, vogeltje, dood gaan,
 
Samenvatting
Bij de rand van het bos ligt een vogeltje.
'Kijk,' zegt Kikker, 'kapot. Hij doet het niet meer.'
'Hij slaapt,' zegt Varkentje.
Maar Haas zegt: 'Hij is dood.'
'Dood?' vraagt Kikker. 'Wat is dat?'
 
Kikker heeft een vogeltje gevonden. Hij haalt Varkentje erbij en ook Eend en Haas voegen zich bij het gezelschap. De laatste stelt vast dat het vogeltje dood is en filosofeert: 'Iedereen gaat dood'. De dieren begraven het vogeltje en gaan vervolgens spelend over tot de orde van de dag. Kikker constateert dat het leven prachtig is en in de boom zingt weer een ander vogeltje.
 
Leessetting
Na het boek een keer voor gelezen te hebben, kunnen jonge kinderen het verhaal met gemak terug 'lezen' door alleen maar te kijken naar de prenten.
 
Bekroning
Dit zeer geslaagde prentenboek werd in 1992 bekroond met zowel een Zilveren Griffel als een Gouden Penseel. Vanaf ca. 4 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten