Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De Glitterclub Supersterren! – Caroline Plaisted

Leeftijd: zelf lezen - Va. 8  jaar
Thema: meiden, beroemdheden, tieners

Samenvatting
Tessa, Demi, Anouk, Laura en Michelle zijn alle vijf hartsvriendinnen en alle vijf gek op roze en glitters. En dus zijn ze samen de Glitterclub! De droom van de vijf meiden is om de beroemd te worden en daarom zorgen ze er voor dat ze er altijd het beste en mooiste uitzien.
Het is nog maar vier weken voor de zomervakantie en iedereen uit de klas mag iets schrijven voor de website van school. Natuurlijk willen de vriendinnen van de Glitterclub iets speciaals doen...

Michelle tikt met haar pen op het papier. 'Zullen we proberen uit te zoeken of op onze school een beroemd iemand heeft gezeten? En die interviewen?' 'Ja!' juichen Tessa, Anouk en Demi. 'Glittergaaf!'
Dat ze hierdoor zelf ook bijna beroemde sterren worden, kunnen de meiden dan nog niet bedenken!

Leessetting
In de Glitterclub – Supersterren gaan de vijf hartsvriendinnen aan de slag om een stukje voor de schoolkrant te schrijven. Het verhaal is helemaal in de huidige tijdsgeest geschreven. Basisschool kinderen maken namelijk al volop gebruik van e-mailen en na het vinden van een beroemdheid komen de meiden onverwacht in een soort Idols-programma terecht waar ze mogen dansen voor tv.
De voorkant van het boek is natuurlijk al helemaal in thema en spreekt aan. Meiden van 8 jaar en ouder zullen het moeilijk kunnen weerschaan om dit boek te lezen.

Serie
Supersterren is een van de boeken uit de serie: De Glitterclub. 
Een aantal andere titels uit deze serie zijn.
-          Keigave kleurtjes
-          Het superfeest
-          Hiep hiep hoera!
-          Tv-sterren
 
 

1 opmerking:

  1. Wij zijn fan van de glitterclub! We hebben er zelf ook een opgericht!

    BeantwoordenVerwijderen