Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Kolletje en de verkleedkist – Pieter Feller

Jaar: april 2012
Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: toveren, Kolletje, verkleden

Samenvatting
Ken je Kolletje nog? Het meisje met de toversokken?
Kolletje en haar vriendje Dirk beleven de grootste lol met de verkleedkist. Kolletje trekt een mooie prinsessenjurk aan en Dirk een stoer matrozenpak. Als Dirk ziek is, verkleedt Kolletje zich als dokter. Doerak, het hondje van meneer De Jong, doet ook mee met het verkleedfeest. Hij krijgt een jasje aan omdat het zo koud is, maar is daar niet zo blij mee. Gelukkig is daar Kolletje met haar toversokken.

Ze heeft sokken waarmee ze kan toveren. Naar haar idee kan ze er problemen mee oplossen, zoals een beroep doen op de paashaas, kleren netjes in de kast laten belanden of voor mooi weer zorgen. Er wordt in de twaalf op zichzelf te lezen, vriendelijke verhaaltjes verteld o ver alledaagse belevenissen die een heel jaar beslaan uit een kleuterleven met een, door Kolletjes tovervaardigheden, sterk wensvervullend karakter. Door de tekst zijn vrolijke, kleurige tekeningetjes gestrooid in een eenvoudige stijl, waardoor het geheel aantrekkelijk oogt; dit geldt ook voor het omslag met paars als achtergrondkleur.

Leessetting
Elk boekje van Kolletje bevat 12 kleine verhaaltjes. Erg leuk om achter elkaar door te lezen, maar ook zeer geschikt om los van elkaar voor te lezen.
Tussen de tekst door staan kleine plaatjes die laten zien wat er in het verhaaltje gebeurt. Door de verschillende kleine plaatjes ziet de bladzijde er vrolijk en speels uit.

Bekroningen
Het eerste boek over Kolletje ontving in juni 2005 de Pluim van de maand.
'Kolletje, het grote verhalenboek' werd in 2009 bekroond met de Kinderboekwinkel- en Publieksprijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten