Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Welterusten… Kleine Beer – Martin Waddell

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: dieren, slapen, beren

Samenvatting
Ojee, Kleine Beer kan niet slapen, hij is bang in het donker. Gelukkig is Grote Beer er die hem steeds weer lekker onder de wol komt stoppen en een kleine lichtje meebrengt. Maar wanneer het zelfs met de grootste lantaren nog te donker is voor Kleine Beer, neemt Grote Beer hem mee naar buiten om naar de grote maan te kijken.

Wanneer kinderen een bepaalde leeftijd bereiken, maken ze vaak een periode door waarin de donkere slaapkamer een beetje eng is. Een nachtlampje helpt dan heel goed. Ook Kleine Beer heeft een nachtlampje nodig. Het mooie aan het boek is dat het niet gaat om monsters in de kast of onder het bed ’s na chts, maar het is enkel het donker dat een beetje eng is. Maar gelukkig is een lichtje en de geruststelling van Grote Beer genoeg om uiteindelijk toch te slapen.
De prenten in het boek zien er erg zacht uit, vooral de twee beren. Met elk lantarentje dat Grote Beer aansteekt is beter te zien wat er allemaal in de kamer van Kleine Beer te vinden is.

Zeker een aanrader en al vele jaren een favoriet van jong en oud. Wie weet herinner je je dit boekje zelfs nog wel uit je eigen jeugd.

Leessetting
Een leuk boekje om vlak voor het slapen samen te lezen. Al lekker een beetje onder de wol gekropen, tegen mama of papa’s schouder aan.
Het is erg leuk om met een zachte of zware stem de stemmetjes van Kleine en Grote Beer na te doen.

Bekroning
Martin Waddell heeft in 2004 de Hans Christian Andersenprijs gewonnenGeen opmerkingen:

Een reactie posten